• BIST 95.852
  • Altın 190,976
  • Dolar 4,6622
  • Euro 5,4311
  • Trabzon 26 °C

ALİ BİRİNCİ GURURLA SUNAR

ALİ BİRİNCİ GURURLA SUNAR
İstanbul’da Cemilusta’nın bayiliğini yapan Trabzonlu işadamı bir yılda marka oldu

Röportaj HAMZA MISIR

İstanbul’ da insanın tüm duyularına dokunan bir yer hayal ediyorsanız, “gidip biraz kafa dinlesek, hem de lezzetli yemekler yesek” diyorsanız, böyle bir yer var.  Sadece köfte ve balık değil Cemil Usta’ nın fındıklı baklavasının kokusunu hissedeceksiniz…

Ferah bir ortamda, tertemiz masalarda üstün hizmet kalitesi sunuluyor.

Sıcak samimi bir yer burası…Topkapı-Zeytinburnu’na bağlı Cevizlibağ bir başka adres tarifiyle Basın İlan Kurumu karşısı, yeşil kundura yanı..

Ali Birinci’nin bayiliğini yaptığı Cemilusta; Akçaabat Köftesi ve Balık çeşitlerini müşterilerine sunuyor. Bu şirin mekan kısa zamanda adını İstanbul’a duyurdu. Artık her kesimin gittiği bir yer oldu.

Trabzonlu iş adamı Ali Birinci’nin işlettiği Cemil Usta, gidilmesi gereken önemli lezzet mekanları arasına girmeyi başararak, İstanbul’da isim yapmış çok sayıda ünlü markaları da geride bıraktı.

Sanat, spor ve siyaset camiasından çok sayıda ünlüyü de ağırlayan iş adamı Ali Birinci’nin başarılı çalışmaları herkes tarafından takdir ediliyor. 2006 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a gelen Birinci, Cemilusta bayiliğiyle başarılı çalışmalara imza atıyor.

Merhaba, bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

img_3052.jpg

“Ticaret hayatıma Trabzon’da İkinci Bahar ile başladım. 2006 yılına kadar gıda işi ile birlikte çalışmalarım devam etti.  Daha sonra İstanbul’a geldim.
2012 yılında Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına yemek ve kantin işleriyle giriş yaparak ticaretimizi büyüttük. Bu kurumla geçen yıl Haziran ayı gibi sözleşmemizi bitirdik.  
Topkapı, Zeytinburnu’na bağlı Cevizlibağ E5 üzerinde Cemilusta bayiliğini alarak Trabzon ekmeği, pidesi, el yapımı çikolata ve pasta üretiyoruz.  40 kişi istihdam ettiriyoruz. 1 yıllık bir süre oldu ama çok önemli mesafe aldık diyebiliriz. İçinde bulunduğumuz ekonomik sorunlara rağmen işlerimiz iyidir.

-Sadece köfte, balık ve et mi?

‘Evet Köfte, balık ve et çeşitlerimizin yanında Pasta Ganajı markamız var. Pastanın içindeki madde ve tescilli markamızdır. Bu marka altında el yapımı çikolata ve pasta üretiyoruz.

Ayrıca Pizmacun diye bir markamız da var, pizza ve lahmacun üretiyoruz,
Bu civarda (Zeytinburnu-Topkapı)  eksiklik vardı. Trabzon ekmeğimizi de ihmal etmedik.

-Kısa zamanda çevrede etki yaratan bir mekan oldunuz?

img_3055.jpg

Kalitemiz tuttu, işinizi iyi yaptığınız zaman insanlar sizi gelip buluyor. Bura da ekip çok önemli. İkbal Cankurtaran hanım işletmelerimin müdürüdür.
Trabzon’dan gelip Anadolu kültürü ile işimizi yapmaya çalışıyoruz ama profesyonel anlamda da Anadolu kültürü ile İstanbul kültürünü birleştirerek kaliteyi bir araya getirdik. İkbal hanımın gayreti ve tecrübesi de çok etkili oldu.
Amatörle profesyonelin karışımını yaptık ve ortaya bir kalite çıkarmaya çalıştık.

-İstanbul’da karşılaştığınız zorluklar var mı?
 
Toplumu uzlaşır hale getirirsek kendisiyle barışır hale getirirsek, yapamayacağımız hiçbir şey yok. Trabzon’da ortaklıkların fazla olmayışının sebepleri var. Para fazla olunca anlaşamama gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bir kere hepimiz herkesten daha akıllıyız..! Müşteri kitlesiyle ilgili bizimde hatalarımız var ama anlayış çok önemli. Takım oyununu iyi oynadığınız zaman, kaliteyi öne çıkardığınızda nerede olursanız olun müşteri gelip size buluyor.

-İkbal Cankurtaran’ı tanıyabilir miyiz?

img_3051.jpg

“Fatsalıyım, Hilton kökenliyim…Çok iyi yerlerde bulundum.
Ali bey bana Cemilusta’dan bahsedince İstanbul gibi bir metropolde garibime gitmişti.
 Cemil usta kim ki? demiştim..!
Cemilusta ailesini tanıyıp titizliğini gördükten sonra çok şey anladım.
Görmek ve tanımak iyi oldu. Şimdi burada olmaktan çok memnunum ve mutluyum. İyi ki bu yola çıkmışız. Bu projeye inanmışım. Evet bugün bir kalite ortaya çıktı.
Cemilusta projesine başladığımda bu kadar tanındığını bilmiyordum.
Bu tür yeni işletmeler bir yılda oturur. Ancak Cemilusta markasının karşılığını çok da erken yakaladık. Çok insan tanıyor. Kalite başta olmak üzere birçok unsur var”

Ali Birinci ‘ Aslan payı Cemilusta’nın’

  “İkbal hanımı ve ekibimizi Trabzon’a imalata gönderdim. Cemilusta çok yakından ilgilendi ve imalatın bütün safhalarını gösterdi. Bugün bir kalitemiz ve ismimiz varsa aslan payı Cemil Usta’nın…Keşke Cemilusta gibi girişimciler olsa…
 Ne olursa olsun Trabzon imajını mafyacılıkla değil Akçaabat köftecisi ve Trabzon ekmeğiyle öne çıkarmamız lazım.
Bu ülkenin çimentosu Trabzon halkıdır. Çok girişimciyiz. Her şeye çok hızlı giriyoruz ama erken pes ediyoruz. Şahsen ben kolay kolay pes etmem ancak ihanet gördüğüm anda bırakıp giderim”


“Fındıklı baklavamız marka olabilir”

Fındıklı baklavamız bugün Türkiye’de adından söz ettiren markalardan daha çok tutar. Mado, Güllüoğlu ve Dilek’in şöhreti var ama Ramazan ayında bizim kadar baklava satamadılar. Bu işi zincir haline getirebiliriz. Tek çeşit tatlımız var. O da fındıklı baklava…İnanın diğer tatlılara fark attı…Fındıklı baklava, özel prens de diyorlar. Ayrıca cemil Usta baklavası olarak ta biliniyor.
Ayrıca bizim tereyağından su böreğimizin de çok çok iyi markalaşabileceğine inanıyorum.


‘Misafir misafiri getirdi’

Sadece fındıklı baklavamız için uzak noktalardan gelenler var. Baklavamızı yemeklerde ikram ediyoruz. Kilo işi satıyoruz ama bunun sınırı yok bizde.
Afiyet olsun..

009-023.jpg

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • ‘BURADAN GERİ DÖNÜŞ YOK’11 Mayıs 2018 Cuma 17:33
  • Öztürk, "Güçlü AK kadrolarla durmak yok yola devam"05 Mayıs 2018 Cumartesi 12:47
  • TRABZON’U ÇOK SEVEN ELİF ADEM SIRLARINI PAYLAŞTI03 Mayıs 2018 Perşembe 16:50
  • NET SÖZLERİYLE DERS: VOLKANCA01 Mayıs 2018 Salı 11:30
  • HEKİMOĞLU TAKIMI TOPLADI25 Nisan 2018 Çarşamba 17:46
  • Trabzon’un geleceğe mirası turizm olmalı13 Nisan 2018 Cuma 11:45
  • TÜRKİYE'NİN YARALI PARMAĞI CİZRE VE ŞIRNAK12 Nisan 2018 Perşembe 12:49
  • Turizmde altyapı olarak hazırlıksız yakalanıyoruz11 Nisan 2018 Çarşamba 12:12
  • DOĞA AŞKINI OFF ROAD İLE YAŞIYORLAR02 Nisan 2018 Pazartesi 09:33
  • “HUZURSUZ OLURSAM BIRAKIRIM’’29 Mart 2018 Perşembe 11:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Kuzey Ekspres | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.