• BIST 108.489
  • Altın 151,185
  • Dolar 3,6704
  • Euro 4,3242
  • Trabzon 15 °C

Fındıklı ekmek üretiliyor

Fındıklı ekmek üretiliyor
İnsan sağlığına yararlı olan ve özellikle kalp dostu olarak bilinen fındıktan ilk kez fırında büyük miktarda ekmek üretimi yapıldı

 

Türkiye fındık ihraç rekortmeni Oltanlar Firması tarafından Trabzon'un Arsin ilçesindeki Gölcük Taş Fırında üretilen ekmeklerde yüzde 10 oranında natürel fındık unu kullanıldı.

 Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, fındığın kullanım alanlarını genişletmek için çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, "Bundan hareketle fabrikamızda çalışan işçilere ilk kez fındıklı ekmek imal ederek sunduk. Ekmekte ağız alışkanlığı önemli olmasına rağmen ilk tepkiler olumlu oldu" dedi.

 Köleoğlu, lifli bir yiyecek olan fındığın ekmekte kullanılmasının sağlık açısından yararlı olan ürünün kullanımını dolaylı olarak arttıracağına da dikkat çekerek,  şunları söyledi:

 "Hedefimiz ülkemizin her köşesinde fındıklı ekmek üretimini yaygınlaştırmaktır. Bunun için Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Valiliği ile birlikte araştırmalar ve ortak çalışmalar yapıyoruz. Ekmeğin yanı sıra özellikle fındık ununun pastalarda yoğun olarak kullanılması içinde çeşitli bilgilendirici çalışmalar ve teşvik edici yarışmalarda düzenleyeceğiz. Hedefimiz sağlıklı bir nesil yaratırken, çok üretip az tükettiğimiz fındığa olan talebi de arttırmaktır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Kuzey Ekspres | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.