• BIST 100.021
  • Altın 280,367
  • Dolar 5,7250
  • Euro 6,2958
  • Trabzon 17 °C

"Güne Hafif Kahvaltıyla Başlayın"

"Güne Hafif Kahvaltıyla Başlayın"
Kurban Bayramı'nda et nasıl tüketilmeli?

  Özel İmperial Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayca Yılmaz Kaya, Kurban Bayramı’nda etlerin ızgara ve haşlama şeklinde tüketilmesinin sağlık açısından daha yararlı olacağına dikkat çekerek aşırı et tüketiminin bir çok sağlık sorununu beraberinde getireceği konusunda uyarılarda bulundu. 
1612074_940x531.jpgKurban Bayramında aile bireylerinin bir araya gelmesiyle yiyecek çeşitliliğinin artacağını kaydeden Özel İmperialHastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayca Yılmaz Kaya, aşırı miktarda et tüketiminin yanında uygulanan pişirme tekniklerinin de önemli olduğunu belirterek, “Pişirme yöntemi olarak kızartma gibi sindirimi zor ve kilo artışına neden olacak pişirme yöntemi kullanılmamalıdır. Ayrıca etlerin yağda kavrulması ve kızartılması besin öğesi kayıplarının artmasına, fazla miktarda yağ tüketilmesine yol açmaktadır. Etlerin ızgara ve haşlama şeklinde tüketilmesi sağlık için daha yararlı olacaktır. Et pişirilirken, kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir. Yüksek ateşte pişirilen etler sert olur ayrıca dışı pişer, içi çiğ kalır. Dikkat edilmesi gereken diğer bir noktada etler hazırlanırken görünür yağlarından ayrılmalıdır. Kırmızı ette demir fazla bulunur, demirin vücuttaki yararının artırılması için kırmızı etin yanında bol limonlu salata gibi C vitamini yönünden zengin besin kaynakları kullanılmalıdır. Etlerin yanında pilav, makarna, beyaz ekmek gibi rafine edilmiş tahıllar tüketmek yerine sebze yemekleri ve salatalar tercih edilmeli” dedi. 

"Güne hafif kahvaltıyla başlayın" 
gune-hafif-baslayin-fit-kahvalti-tarifleri-ve-onerileri-genel.jpgKurban Bayramı'nda beslenmeyle ilgili tavsiyelerde bulunan Yılmaz Kaya, “Güne hafif kahvaltıyla başlanmalı, kolesterol içermesi ve yağ miktarlarının fazla olması nedeniyle sakatat tüketilmemelidir. Günlük 2-2,5 litre su tüketilmelidir. Bayram boyunca artan et tüketimiyle birlikte mutlaka sebze tüketimi de artırılmalıdır. Diyabet hastaları, tansiyon hastaları gibi bireylerin diyetlerine devam etmeleri gerekmektedir. Bayram günü kesilen etlerin kısa sürede bekletilmeden yenmesi nedeniyle etteki sertlik pişirmede ve sindirimde zorluk oluşturur, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olur. Özellikle mide rahatsızlığı olan bireyler eti 24 saat beklettikten sonra tüketilmesi önerilmektedir. Bayramda et tüketimi fazla olan bireyler yemek sonrası 30-45 dakikalık yürüyüş yapmalıdır” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sri Lanka’da Fil Dehşeti09 Eylül 2019 Pazartesi 17:46
  • Ukrayna'daki Kazada Biri Türk 4 Kişi Öldü09 Eylül 2019 Pazartesi 13:18
  • 2 SU-34 Savaş Uçağı Havada Çarpıştı06 Eylül 2019 Cuma 16:57
  • İdlib'e Saldırı!28 Ağustos 2019 Çarşamba 18:20
  • Merkel: Diyalog Sayesinde İran Krizinin Aşılacak26 Ağustos 2019 Pazartesi 17:18
  • İsrail ordusu: 'Şam'da İran hedeflerini vurduk'25 Ağustos 2019 Pazar 18:47
  • Kabil'deki Saldırıyı DEAŞ Üstlendi18 Ağustos 2019 Pazar 15:07
  • HAVA GÖSTERİSİNDE KORKUNÇ OLAY!12 Ağustos 2019 Pazartesi 13:03
  • ABD'ye: 'Asla İzin Vermem'09 Ağustos 2019 Cuma 12:26
  • "Güne Hafif Kahvaltıyla Başlayın"07 Ağustos 2019 Çarşamba 10:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Kuzey Ekspres | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.