• BIST 97.149
  • Altın 282,758
  • Dolar 5,7454
  • Euro 6,3899
  • Trabzon 24 °C

Kırmızı Et Uyarısı !

Kırmızı Et Uyarısı !
​ Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Mutlu, “Kırmızı ete günlük beslenmemizde yer versek de önemli olan porsiyon kontrolüdür.

  Doymuş yağ ve kolesterol içeriğinin yüksek olmasından dolayı kronik hastalığı olanların 2 öğünde de yüksek miktarda kırmızı et alması sakıncalıdır” dedi. 
  d20haber_kurban_etini_hemen_yemeyin_haber.jpgBüyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Mutlu, Kurban Bayramı’nda et tüketimi hakkında bilgilendirmede bulundu. Kurban Bayramı’nın olmazsa olmasının kırmızı et olduğunu ifade eden Mutlu, “Kırmızı ete günlük beslenmemizde yer versek de önemli olan porsiyon kontrolüdür. Doymuş yağ ve kolesterol içeriğinin yüksek olmasından dolayı kronik hastalığı olanların 2 öğünde de yüksek miktarda kırmızı et alması sakıncalıdır. Etin miktarı kadar nasıl pişirildiği de çok önemlidir. Öncelik haşlama olmak kaydıyla fırında ve ızgara şeklinde pişirilmeli, kızartma ve kavurmadan olabildiğince kaçılmalıdır. Et kendi yağında ve kısık ateşte pişmelidir. Ette C ve E vitamini olmadığı için sebzelerle tüketilmesi etin içindeki demirin emilimini ve etin biyorarlılığını arttırır” dedi. 

“Özel diyeti olan kişiler bayramda da diyetlerine devam etmelidir” 
uzmanlardan_kirmizi_et_uyarisi_h804020_4b763.jpgKesilen etin buzdolabında en az 1 gün dinlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Mutlu, şunları söyledi; “Çünkü yeni kesilen et hem geç pişecek, hem de sindirimi zor olacaktır. Dinlenen etler kıymalık, kuşbaşılık, pirzola, biftek ve bonfilelik olarak ayrılmalı. Günlük pişirilecek miktarlara bölünmeli ve buzdolabı poşetlerine konulup derin dondurucuda saklanmalıdır. Gıda zehirlenmesi olmaması için etin kesme tahtası ile sebzenin kesme tahtası farklı olmalıdır. Özel diyeti olan kişiler bayramda da diyetlerine devam etmelidir. Bayram mideye yapılan bir bayram değildir. Özellikle kronik hastalığı olanlar bayramdan önceki gibi beslenmeye devam etmeli ve sakatatlardan uzak durmalıdır. Diyabetik diyeti olanların tatlı tercihleri sütlü tatlılar ve tatlandırıcı ile hazırlanmış alternatifler olmalıdır. Kalp hastaları, diyabet hastaları, böbrek hastaları ve tansiyon hastalarının diyetleri tedavilerinin önemli bir kısmıdır. Bu yüzden bayram beslenmelerinde diyetisyenlerinden öneri almaları gerekmektedir. Yine gastrit, reflü gibi mide sindirim problemi olan herkesin yağlı ve baharatlı yemeklerden uzak durması gerekmektedir.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 'İnmemiş Testis' Sorunu14 Ağustos 2019 Çarşamba 18:00
  • Bu Hastalık Erkeklerin Korkulu Rüyası13 Ağustos 2019 Salı 16:55
  • Örümcek Ağı Estetiği İle Gençleşin13 Ağustos 2019 Salı 16:48
  • Kunduz Festivali’nde Sağlık Hizmeti13 Ağustos 2019 Salı 16:16
  • 5 Yanlış İnanış12 Ağustos 2019 Pazartesi 16:04
  • Kırmızı Et Uyarısı !11 Ağustos 2019 Pazar 19:17
  • DİKKAT!10 Ağustos 2019 Cumartesi 19:17
  • Kaş Arası Kırışıklarına Elveda Deyin08 Ağustos 2019 Perşembe 15:30
  • Turist İshali Paniği!08 Ağustos 2019 Perşembe 14:11
  • HEKİMLERDEN ''KÜRDAN'' UYARISI!06 Ağustos 2019 Salı 17:15
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Kuzey Ekspres | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.