• BIST 108.277
  • Altın 151,616
  • Dolar 3,6780
  • Euro 4,3348
  • Trabzon 19 °C

Lokantaların yarısını kapatmak gerekir.

Lokantaların yarısını kapatmak gerekir.
Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Kemal Kadakal, denetimlerin yapılması halinde Trabzon’daki lokantaların yarısından fazlasının kapatılması gerektiğini söyledi.

Trabzon’da son dönemlerde artan tavuk dönerciliği ve çiğ köfte işletmelerine tepki gösteren Kadakal, parası olanın merdiven altlarını lokantaya dönüştürdüğünü belirtti. Kadakal, “Ülkemiz ve şehrimiz son yıllardaki hızlı değişim ve gelişim yaşıyor. Bakıyoruz ki her önüne gelen her işi yapıyor. Bilip bilmemesi de çok önemli değil. Kanun kapsamında olması gerekiyorsa da parası olan her işi yapıyor. Trabzon’da yaklaşık irili ufaklı 400’e yakın lokantamız var. Fakat denetlediğimiz zaman belki de 100 tanesi, ruhsatlı, insana yararlı hizmet edecek yer olarak kalacak. Geri kalanlar ise merdiven altları, birçoğu ruhsatsız veya uydurma ruhsat alarak bu işi yapıyorlar” dedi.
DENETİM KARMAŞASI
İnsan sağlığını ilgilendiren bu mesleğin bu kadar ayağa düşmemesi gerektiğini söyleyen Kadakal, “Şuanda o kadar büyük bir denetim karmaşası yaşanıyor. Belediye 'ben şu alanları denetlerim', sağlıkçılar 'şunu denetleriz', Tarım müdürlüğü ise 'şunu denetleriz' diyor. Her kafadan bir ses çıkınca doğru dürüst denetim de yapılmıyor. Herkes kendi başına göre bir sistem kurmuş. Biz de müdahale ettiğimiz zaman insanlar 'ben çoluk çocuğumun ekmek parasıyla uğraşıyorum. Sen de gelmişsin bana farklı şeyler söylüyorsun' diyor” diye konuştu.
YARISI KAPATILIR
Kadakal, “İyi denetim yapılsa şuanda mevcut lokantaların yarıdan fazlasının kapatılması gerekir. Ama ne yazık ki insanlar ekmek derdine düşmüş. Şehrimizdeki Maraş Caddesi, Meydan ve diğer yerlerde tavuk döner adı altında birçok iş yapılıyor. Son dönemlerde çiğ köfteciler de çoğaldı. Önüne gelen çiğ köfte yapmaya başladı. Kimi etli, kimi etsiz bunun standardını kontrol edecek kim var onu da çok merak ediyorum. İnsanlar tutuyorlar bir köşe başı; çiğ köfteci, tavuk dönerci dükkanı açıyor. Bu tavuk döneri 3,5 liraya nasıl satıyorlar çok merak ediyorum. Alan insan da hiç gidip sorgulamıyor; 'bunun kaç gramını bana veriyorsun' diye. Halkımızın bilinçli olması lazım” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Nevşehir’de 1 kilogram esrar ele geçirildi19 Ekim 2017 Perşembe 10:57
  • Antalya’da yıldızlar geçidi yaşanacak19 Ekim 2017 Perşembe 10:51
  • Yirmi günde 20 bin çivi kullanarak Türk bayrağı yaptılar19 Ekim 2017 Perşembe 10:40
  • ASKERİMİZ TOPRAĞA VERİLDİ18 Ekim 2017 Çarşamba 18:23
  • Sinop’ta çeltiğin son demleri18 Ekim 2017 Çarşamba 13:04
  • Efes’i denizle buluşturacak proje için yarın ihaleye çıkılacak18 Ekim 2017 Çarşamba 12:20
  • ORADA MISINIZ!?18 Ekim 2017 Çarşamba 12:12
  • Dünya politikalarındaki kriz UÜ’de tartışılacak18 Ekim 2017 Çarşamba 11:52
  • BAYKAL!18 Ekim 2017 Çarşamba 11:44
  • Doğru: “1 milyon ton pamuk üretimi hayal değil”18 Ekim 2017 Çarşamba 11:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Kuzey Ekspres | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.