

Doğu Karadeniz'de etkili olan yağışlar sonrası, derelerin sürüklediği ağaç ve dallar bazı vatandaşların kışlık yakacak ihtiyacını karşılıyor. Bölgede etkili olan yağmur sonrası birçok yerde sel ve heyelan meydana gelirken, sel sularının dağlık bölgelerden sürüklediği ağaç ve dallar, sahilde denize ulaşıyor. Suların çekilmesiyle hem denizde hem de denize yakın yerlerde bulunan dere yataklarında toplanan odunlar vatandaşlar tarafından kışlık yakacak ihtiyacını gidermek için toplanıyor.
Akçaabat ilçesinin Söğütlü beldesindeki derede, bellerine kadar suyun içine girerek, birçok tehlikeye meydan okuyan vatandaşlar, topladıkları odunları zaman zaman sırtlarında zaman zamanda ipe bağlayarak derenin karşı tarafına taşıyor.
Sel ve heyelanın etkili olduğu bölgede, vatandaşların mağdur olduğunu ifade eden Şaduman Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olayların herkes gibi kendilerini üzdüğünü belirtti.
Sel ve heyelan yaşandıktan sonra, dere ve deniz kenarlarından odunları topladıklarını belirten Günay, ''Böylelikle kışın kullanabileceğimiz yakacağın bir bölümü karşılıyoruz'' dedi.
Hava Bostan ise ilk kez selin getirdiği odunları topladığını ifade etti.
Bulundukları bölgede en son 20 yıl önce sel olduğunu, o zaman ölüm olayı olduğu için odun toplamadıklarını ifade eden Erol Şahin, ''Aslında bizler burada sadece odun toplamıyor, derenin de temizliğini yapmış oluyoruz. Hayatımda ilk kez dereden otun topluyorum. Belki bir daha da nasip olmaz'' diye konuştu.
Odun toplayan vatandaşlar, kışlık yakacak ihtiyaçlarını yaklaşık bir günlük zorlu çalışmanın ardından karşıladı.



