• BIST 105.324
  • Altın 146,596
  • Dolar 3,4727
  • Euro 4,1687
  • Trabzon 23 °C

Norveç'e gitmenin şartları

Norveç'e gitmenin şartları
Norveç firmaları ihtiyacı olan 100 bin vasıflı işgücünü Türkiye'den sağlayacak. İşte Norveç'e gidebilmenin şartları...

Norveç hükümeti işçi olarak geleceklerin hangi vasıflar taşıması gerektiğini açıkladı. Öncelikle yapacağınız ilk iş, Norveç Konsolosluğuna diploma ya da sertifikanızla gidip, iş başvurusunda bulunmak... İŞKUR'un İl Müdürlüklerine gönderdiği ve kurum binalarındaki panolara asılan ''Norveç Çalışma Bakanlığından Resmi Duyuru'' başlığını taşıyan duyuruda, Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Hakon Hanssen'in, ''Norveç iş gücüne ihtiyaç duyuyor olsa da Norveç hükümetinin bir kısım Türk medyasında belirtildiği gibi Türkiye'den işçi getirme planı yok. Bu işi firmalar yapacak.'' dediği kaydedildi. HÜKÜMET DEĞİL, FİRMALAR GETİRECEKHanssen'in, ''Türkiye'den vasıflı işçi alımını gerçekleştirme görevinin Norveçli firmalara ait olduğunu söylediği'' belirtilen duyuruda, ''Bakan, Norveç'te iş arayan kimselerin ilgili eğitime (mühendislik ya da zanaatkarlık gibi) sahip olmaları ve çalışma iznine başvurmadan önce somut bir iş teklifi almış olmaları gerektiğini belirtti'' ifadelerine yer verildi. Çalışma izni için gerekli kriterlerle ilgili daha fazla bilginin Norveç Göçmen İdaresinin web sayfasında mevcut olduğu, ilgili bağlantıya http://www.udi.no/templates/Tema.aspx?id=4479  adresinden ulaşılabileceği belirtildi. BAŞVURU ŞARTLARI Kurumun, Norveç Göçmen Bürosundan alınan bilgilere dayandırarak yaptığı bir diğer duyuruda da bu ülkede herhangi bir işte çalışabilmek için çalışma izninin şart koşulduğu, 3 aydan sonra da oturma izni alınması gerektiği belirtildi. Başvuracaklarda üniversite mezunu olma ya da mesleki lise veya dengi bir okulda en az 3 yıllık mesleki eğitim almış olma şartı aranacağı ifade edilen duyuruda, profesyonel tecrübenin önceki işveren tarafından güven mektubu ile belgelenmesi, başvuru yapılan şirketin resmi belgeyle başvuran kişi adına konsolosluğa istekte bulunması da isteniyor. BAŞVURU SÜRECİGerekli şartları taşıyanlar tarafından her bir pozisyon için farklılık gösteren başvuru formu doldurularak vatandaşı olunan ülke yetkililerince onaylandıktan sonra gerekli belgelerle birlikte Norveç Konsolosluğuna teslim edilecek. GEREKLİ EVRAKLAR

Evraklar konsolosluk tarafından incelenip herhangi bir eksiklik bulunmaması durumunda, çalışma izni çıkarılıp, vize işlemlerine başlanıyor. Başvuru formu ile birlikte diploma ya da sertifika, önceki işveren tarafından imzası bulunan deneyimle ilgili bilgiler ve öz geçmişin yer aldığı CV, işverenin başvuruda bulunan adına yaptığı istek belgesi, başvuru ücretinin ödendiğine dair makbuz, fotoğraf, pasaport fotokopisi de teslim edilecek. Tüm belgelerin İngilizce veya Norveççe'ye çevrilmiş olması da gerekiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sosyal medya, Bit Pazarı esnafını vurdu16 Eylül 2017 Cumartesi 11:19
  • Isı yalıtımda cam dönemi14 Eylül 2017 Perşembe 12:45
  • TAV’dan hisse satışı!14 Eylül 2017 Perşembe 12:00
  • FED'de kritik istifa13 Eylül 2017 Çarşamba 18:18
  • ABD boğazına kadar borca battı13 Eylül 2017 Çarşamba 18:17
  • Ev almak isteyen Araplar Bakın Ne Soruyor?13 Eylül 2017 Çarşamba 13:16
  • Emekliye 191 lira zam formülü08 Eylül 2017 Cuma 17:02
  • Okul servisi ücretleri belli oldu08 Eylül 2017 Cuma 12:51
  • Chobani, dünyayı değiştiren 50 şirket listesinde08 Eylül 2017 Cuma 12:44
  • Ankara’nın teknoloji buluşması TechAnkara Proje Pazarı başlıyor08 Eylül 2017 Cuma 12:42
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Kuzey Ekspres | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.