• BIST 90.009
  • Altın 145,788
  • Dolar 3,6175
  • Euro 3,9278
  • Trabzon 10 °C

TOK TUTAN 4 LİFLİ GIDA !

TOK TUTAN 4 LİFLİ GIDA !
Yemek sonrası fazla zaman geçmeden acıkıyor musunuz ? Ne kadar yemek yerseniz yiyin,tam anlamıyla doymuş hissini yaşamıyorsanız lifli gıdalar tüketmenizde fayda var.

Açlık krizlerini engelleyen ve doygunluk hissi veren lifli gıdalar sağlık için de faydalıdır.Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç konu ile ilgili bilgiler verdi.

Baklagiller:Faydaları saymakla bitmeyen baklagiller,tam anlamıyla lif deposudur.Sindirim sistemi dostudur.Karbonhidrat içerdiklerinden tok tutarlar.Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, B vitamini ve mineral içerirler. Baklagillerin bazı faydaları şunlardır: Hazmı yavaş olduğu için kan şekeri dengeler, vücutta kan şekerinin dengede olması çok önemlidir. Lif içerdikleri için midede kolay parçalanır, bu karbonhidrat ve protein emilmesini kolaylaştırır, kabızlığı önler. Lif açısından zengin gıdalar olduğundan bağırsakların çalışmasını düzenler. Magnezyum ve kalsiyum, kemikleri güçlendirir.

Enginar:Lif bakımından zengin olan bir besindir.Enginar, A,K ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri içerir.K vitamini deposu da olan enginar, kemik gelişimine katkıda bulunur ve ilerleyen yaşlarda oluşan çabuk kırılan kemik sorununun önüne geçer. Enginar karaciğer için çok faydalıdır; karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür ve vücuda dinçlik verir.

Badem:Zayıflama da etkisi olan badem,çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri yönünden zengindir.Badem’in omega 3 seviyesi oldukça yüksektir.Bademin içindeki sağlıklı yağlar ve lifler açlık krizlerinin önüne geçiyor ve sizi tok tutuyor.Bağırsakların hareketlerini artırıyor.Diyet yapanlar için ara öğünlerin yıldızı olan badem,günde en fazla 10-15 adet tüketilebilir.

Portakal:Bilindiği gibi ilk başta C vitamini açısından zengin olan Portakal, B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali de içerir.Portakal’da ayrıca bakır, çinko, demir, bakır ve manganez mineralleri ile protein de bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.Lif oranı oldukça yüksek olan Portakal bir bütün olarak tüketilmelidir.Eğer Portakal’ın suyunu içmeyi tercih ederseniz liflerinden yeteri kadar faydalanamazsınız. Portakal,vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Cilt sağlığı açısından da oldukça faydalıdır.Cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlamasının yanında ,cilt kırışıklıklarını önler.Hazmı kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir.C vitamini oranı yüksek olan portakal, yağ yakımını da hızlandırıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hangi kan grupları daha riskli?14 Mayıs 2015 Perşembe 10:16
  • Suriyeliler ölüm saçıyor!04 Nisan 2015 Cumartesi 18:18
  • Domuz gribinde korkunç bilanço: 57 ölü!02 Nisan 2015 Perşembe 07:49
  • Grip 42 can aldı!26 Mart 2015 Perşembe 10:22
  • Kasıktan kalbe girdiler!11 Haziran 2014 Çarşamba 14:33
  • Trabzon'da at ile terapi!21 Mayıs 2014 Çarşamba 03:16
  • Aşkın ömrü ölçüldü!30 Nisan 2014 Çarşamba 18:20
  • Milyonlarca vatandaşa müjde!11 Nisan 2014 Cuma 23:42
  • Akciğerlerinizi bunlarla temizleyin16 Mart 2014 Pazar 17:17
  • Gelir testi fiyaskosu!08 Mart 2014 Cumartesi 10:26
  • YERİN KULAĞI
    • Meral Akşener’in 17 Nisan iddiası!
    • Trabzon futbolu bitmiş!
    • Koray Aydın’ın ekibi!
    • Evetçi 100 MHP’li bulamazlar!
    • Birinci yalnız kaldı!
    • İnternet sitesinin anketi!!
    • K. Ersun Yanal  hayranı medya!
    • Futbol zirvesine Sümer neden gitmedi?
    • Evde yatıp para kazanacaklar!
    • Atatürk karşıtı tarihçiye ödül!
    1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Kuzey Ekspres | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.