Askıda elma!

Askıda elma!

Gümüşhane’de karayolu kenarındaki tezgahında, ürettiği yerli ve organik ürünleri satan Namık Kutay, "Herkes elma yesin, elmalar çürümesin" diye askıda elma uygulaması başlattı.

Osmanlı döneminde saraya elma gönderen şehirlerin başında gelen ve an itibariyle de 24 çeşit yerel elmanın bulunduğu Gümüşhane’de Pirahmet köyünde yaşayan Namık Kutay hem kendi ürettiği hem de komşularından aldığı ürünleri Gümüşhane-Erzurum karayolu kenarında kurduğu tezgahında satışa sunuyor. Son dönemde "askıda ekmek, askıda et, askıda fatura, askıda tablet" gibi ülke genelinde sosyal farkındalık etkinliklerinden esinlenen Kutay, herkes elma yesin, elmalar çürümesin diye askıda elma uygulaması başlattı.
Hem köylülerin verdiği elmaları hem de tezgahtan ürün alanların verdiği paralarla poşetlere asılan elmalar ‘Askıda elma’ uygulamasıyla tezgahın yanında 24 saat boyunca duruyor ve isteyen herkes o poşetleri alabiliyor. Yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını nedeniyle son dönemde insanların yerli ve organik ürünlere yoğun talep gösterdiğini kaydeden Kutay, “Kendi ürettiğimiz elmamıza, sebzemize, organik ürünlere vatandaşın ilgisi yoğunlaştı Covid-19 nedeniyle. Kuşburnu marmelatından elmanın her çeşidini bulundurmaya çalışıyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.