
Bakana açık mektup
Trabzon Havalimanı yeni iç hatlar terminali bugün, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bayındırlık İskan Bakanı Faruk Özak tarafından hizmete açılacak.
EŞİ BENZERİ YOK
Hasan Saka; 1885'te Trabzon'da doğdu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Osmanlı Meclisi Mebusanı’nda ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, 1918 ila 1950 yılları arasında milletvekilliği, meclis grup başkanlığı, iktisat, maliye, dışişleri bakanlıkları ve başbakanlık yapmış bir başka siyasetçi yok. Trabzon Havalimanı da bu büyük devlet adamının eseri.
SAKA YAŞATILMALI
Trabzon Havalimanı’na, Hasan Saka adının verilmesini istememizin ana nedeni;
bu ülkeye ve bu kente her şeyiyle hizmet etmiş, büyük fedakarlıklarda bulunmuş, çok önemli kararlara ve anlaşmalara imza atmış bir siyasetçinin isminin yaşatılması ve yeni nesillere örnek teşkil etmesidir. Bugün Türkiye’de çoğu havalimanına, Başbakanların ismi verilmiştir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.