Osmanlıdan gelen bir tat: Ayva dolması tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan lezzetlerden olan ayva dolması, ülkemizin her bölgesinde beğenilen bir yemektir. İşte o meşhur ayva dolması tarifi.

Kültür Sanat 19.11.2021, 13:55 20.11.2021, 11:00
Osmanlıdan gelen bir tat: Ayva dolması tarifi

Ayva dolması Osmanlı mutfağından günümüze ulaşmıştır. Ülkemizde diğer bölgelere göre iç anadolu bölgesinde daha yaygın olarak yapılan ve ülkemizin her bölgesinde beğeniyle yenen bir yemektir. Peki ayva dolması için gerekli malzemeler ve yapılışı nasıl? Buna bir bakalım:  

AYVA DOLMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

  • 3 adet ayva
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ + 6 çay kaşığı tereyağ
  • 1 adet küp küp doğranmış soğan
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 6 çay kaşığı pekmez
  • Karabiber, tuz

AYVA DOLMASI TARİFİ:

Ayvaları soyulup yıkanır ve içleri oyulur. Bir tencerede tereyağ ile kıyma pişirilir. Kıymanın rengi kahverengileşip suyunu bırakınca soğan ilave edilidve bir kaşıkla arada sırada karıştırarak pişirmeye devam edilir. Ocağın altını kapatmadan 3-4 dakika önce ceviz ve karabiber ilave edilir. Bir tavaya biraz su konur, İçine ayvaları dizilir. Ayvaların içine birer çay kaşığı tereyağ ve pekmez ilave edilir. Daha sonra ayvaların içi hazırlanan kıymalı harç ile doldurulu. Ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.. Arzuya göre üzerine dereotu serpiyerek servis yapılabilir.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 01 Aralık 2021
İmsak 05:49
Güneş 07:19
Öğle 12:15
İkindi 14:39
Akşam 17:01
Yatsı 18:26
9
parçalı bulutlu