Pavlova Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pavlova Tatlısı Nasıl Yapılır?

Master Chef'te dün gece Somer Şef'in yarışmacılardan yapmalarını istediği Pavlova tatlısının nasıl yapıldığını izleyenler merak etmişti.

İşte Pavlova Tatlısının Tarifi:

MALZEMELER

  • 6 yumurta beyazı
  • Bir tutam tuz
  • 120 gr pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

Kakuleli creme patisserie malzemeleri

  • 3 yumurta sarısı
  • 500 ml süt
  • 60 gr buğday nişastası
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 30 gr tereyağ
  • 100 ml çırpılmış krema
  • Yarım çay kaşığı toz kakule

Süslemek için

  • Frenk üzümü
  • Yaban mersin
  • Ahududu
  • Böğürtlen
  • Taze fesleğen
  • Çarkıfelek meyvesi
  • Çilek
  • Kahveli draje

PAVLOVA TATLISI NASIL YAPILIR?

  1. Bir kase içinde yumurta beyazlarını mikser ile çırpmaya başlayın, şekeri eklemeye başkayın, bir anda hepsini değil de 3-4 parça halinde ağır ağır ilave edin. Şeker kristalleri kaybolup katı, parlak bir hale gelene dek karıştırın. Ardından mısır nişastası, vanilyayı ve sirkeyi ekleyip bir spatula ile karıştırın.
  2. Tepsinize yağlı kağıt serin ve yaptığınız harcı ortasına dökün, dilediğiniz şekli kabaca verin. Önceden ısıttığınız fırına verilmeye hazır!
  3. Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Pavloyayı koydukyan sonra 12-15 dakika 120 derecede pişirin.
  4. Dışı kabuklandığında fırını 100 dereceye getirin. Bu şekilde 40 - 50 dakika pişirin.
  5. Fırının kapağını açık tutarak kurutun.
  6. Kenarları toplu ve pişmiş gibi durana dek, yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca pişirin. Kremayı pudra şekeri ve vanilya ile çırpın ve harcınızı hazırlayın.
  7. Fırından çıktıktan sonra krema ile güzelce çevreleyin, üstünü meyveleriniz ile süsleyin. Pavlova tatlısı servise hazır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.