Piliç Topkapı tarifi

Piliç Topkapı tarifi

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri Piliç Topkapı'nın tarifi araştırılıyor. İşte lokum kıvamında Piliç Topkapı tarifi...

Ekonomik, pratik ve nefis bir tarif olan Piliç Topkapı, Osmanlı saray lezzetleri arasında yer alıyor.

Gelinim Mutfakta programının bugünkü menüsünde yer alan piliç topkası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir seyirciler tarafından araştırılıyor.

Bugün ne pişirsem diye düşünenlerin yardımına koşan piliç topkapı tarifi tek başına leziz bir ana yemek olarak sofralarda yerini alıyor.

Peki piliç topkapı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte iç pilavı ve lokum gibi kıvamıyla evde hazırlayabileceğiniz piliç topkapı tarifi..

PİLİÇ TOPKAPI MALZEMELERİ

  • 6 adet derili kemiksiz tavuk budu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı karabiber
  • Tuz

İç pilavı için malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1'er çay kaşığı yenibahar, nane ve karabiber
  • Yeteri kadar tuz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.