Trabzon'un gıda sağlığı masada

Trabzon'un gıda sağlığı masada

Trabzon’un önemli sorunlarından seyyar, sağlıksız gıda maddelerinin satışı ve kaçak et konusu masaya yatırılıyor. Trabzon’da hizmet veren işletme sahiplerinin katılımıyla Çarşamba günü bir toplantı yapılacak. Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı

Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Kemal Kadakal, Trabzon’da sağlıksız olarak gıda maddesi satışlarının son dönemde arttığını belirtti. Kadakal Seyyar sorununun, kaçak etin, sağlıklı yiyecek temininin tamamının lokantacılık mesleği ile direk alakalı olduğunu kaydederek şunları söyledi; “İnsanlarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Sağlıklı gıda hizmeti vermek herkesin yapabileceği iş değildir. Belli bir standardı olmadan önüne gelenin lokanta adı altında, fast food adı altında insanlara sağlıksız ürün satmalarının önüne geçmek gerekiyor. Bunu yaparken sağlıklı ve standarda uygun olarak hizmet verenlerin de hakkını savunmak durumundayız." Trabzon’da sağlıksız gıda maddeleri satıldığı yönünde çok ciddi şikayetler aldıklarını ve bunları değerlendirdiklerini ifade eden Kadakal şöyle devam etti; “Biz satılan tüm gıda maddelerinin sağlığıyla ilgileniyoruz. Bu anlamda seyyar olarak veya açıkta satılan peynir, tereyağı, un, tavuk, balık gibi ürünlerin satışının mutlaka engellenmesi gerekiyor. Ayrıca şehre giren kaçak etinde önlenmesi gerekiyor. Trabzon’da günlük 30 ton et tüketiliyor. Ama bunlardan sadece 3 tonu veteriner kontrolünde mezbaha nede kesiliyor. Geriye kalan kısmın nasıl kesildiği ve veteriner kontrolünden geçip geçmediği belli değil. Bunların hepsi toplantımızda masaya yatırılacak."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.